BOŽIĆ U NIKINCIMA
Srijemska biskupija

BOŽIĆ U NIKINCIMA

29. prosinac 2023.

Misa ponoćka započela je u 22 sata dječjim  recitacijama, kojima je najavljeno slavlje Kristovog rođenja

NIKINCI (TU) – Župni upravitelj vlč. Ivica Živković je pozvao vjernike da u svetoj noći posebno mole za mir u zemljama pogođenim ratom, za mir u cijelom svijetu, a napose i za mir u našim srcima.

Pored velikog broja vjernika, ponoćki je prisustvovao i paroh pravoslavne crkve u Nikincima, o. Stevan Kovačević sa svojom suprugom, koji se redovito odaziva pozivima župnika da zajedno sa vjernicima katolicima u Nikincima proslavi blagdan Kristovog rođenja. Otac Stevan se uvijek rado pridruži i župnom zboru i tako i pjesmom i molitvom uzveliča crkveno slavlje. Nakon svete mise, vjernici su ostali u župnom dvorištu međusobno čestitajući jedni drugima Božić i uživajući u vatrometu, koji je organiziralo nekoliko župljana.

Na Božićnoj svetoj misi vlč. Ivica Živković je u  propovijedi istakao da je Bog dokazao koliko voli čovjeka, jer je i sam postao čovjek te tako pokazao da je njegova dobrota veća od čovjekove zloće, kao i da je njegovo milosrđe veće od čovjekova grijeha. „Bog je prvi put plakao da naš plač ne bude nama tako gorak, jer kod ljudi nije našao ljubavi. Bog je prvi put trpio, da bi nas mržnja manje boljela“. Dalje je u propovijedi pozvao vjernike da Bogu, koji je došao na svijet da nas ohrabri u teškoćama i utješi u žalosti, pokažu da i oni podižu klonule i tješe ožalošćene, da njemu koji se zauzima za bolesne, siromašne i sve nevoljne pokažu da se i oni zdravi ne mogu radovati dok barem lijepom riječju starima i bolesnima ne ugode, niti svoj stol gledati dok njihov susjed gladuje, kao i da njemu koji je bio beskućnik, ali nije mrzio i proklinjao bogate, pokažu da i oni znaju slijediti njegov primjer, ljubiti njega i svoje bližnje.

Na kraju svete mise župnik je čestitao Božić, a djeci je podijelio paketiće. U danima nakon Božića, podijeljeno je 8 paketa hrane najugroženijim obiteljima u Nikincima zahvaljujući donaciji hrvatskog Caritasa.

Kristina Šnajder Deak

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

KRIŽNI PUT MLADIH SRIJEMSKE BISKUPIJE

Katoličke vijesti

SUBOTIČKA BISKUPIJA PROSLAVILA SVOG NEBESKOG ZAŠTITNIKA

Katoličke vijesti

KORIZMENA TRIBINA U SUBOTICI

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti