Bolnica Bambino Gesù proslavit će 100. obljetnicu s papom Franjom – Vatican News
Papa

Bolnica Bambino Gesù proslavit će 100. obljetnicu s papom Franjom – Vatican News

Više od 3000 zaposlenika iz šest kampusa pedijatrijske bolnice Bambino Gesù, zajedno s pacijentima i njihovim obiteljima, u subotu će s papom Franjom proslaviti 100. obljetnicu donacije Svetoj Stolici.

S. Francine-Marie Cooper

U izjavi za javnost objavljenoj u četvrtak, pedijatrijska bolnica Bambino Gesù obavijestila je novinare o predstojećoj audijenciji kod pape Franje u subotu, 16. ožujka.

Bolnica je objasnila da se audijencija održava kako bi se obilježila “100. obljetnica donacije Bolnice Svetoj Stolici od strane obitelji Salviati, koja ju je osnovala 1869. godine”.

Bolnica je 20. veljače 1924. godine darovana Svetoj Stolici.

“Pedijatrijska bolnica Bambino Gesù, prva talijanska bolnica u potpunosti posvećena djeci, za sve je postala ‘Papina bolnica’”, navodi se u priopćenju za javnost.

Nadalje, istaknuto je da je “bolnica na brdu Gianicolo sada vodeći akademski centar za pedijatrijska istraživanja i skrb u Europi.”

Bolnica sada nudi skrb na 6 mjesta u Rimu i okolici Rima, “nudi 627 kreveta i upravlja s približno 95 000 posjeta hitnoj službi, 30 000 hospitalizacija, više od 32 000 kirurških i intervencijskih zahvata i 2,5 milijuna ambulantnih usluga godišnje.”

U priopćenju se opisuje kako bolnica pomaže i brojnoj djeci rođenoj u inozemstvu, posebice iz zemalja zahvaćenih ratom.

“Svake godine više od 300 pacijenata primi humanitarnu dobrodošlicu u Bolnicu, koja je također uključena u projekte međunarodne suradnje u 18 zemalja za obuku zdravstvenog osoblja i pružanje visokospecijaliziranih intervencija.”

Dan ispunjen slavljem

Iz bolnice su najavili i dnevni program koji će uključivati ​​i papinu audijenciju.

“Sudionici audijencije okupit će se ujutro u vatikanskoj dvorani Pavla VI., gdje će volonteri raznih udruga koje surađuju s Bambino Gesù zabavljati djecu, s početkom u 8:30 sati.”

Nakon što Papa stigne i skupina od 50 djece razvije transparent sa sloganom “Životi koji pomažu životu”, koji će pratiti razne inicijative koje će 2024. obilježiti kao “godinu darivanja”, papa Franjo će održati govor.

Papa će potom pozdraviti predsjednika Bambino Gesùa Tiziana Onestija, vojvotkinju Mariju Graziu Salviati, nasljednicu obitelji koja je osnovala bolnicu, te mlade pacijente s njihovim obiteljima.

Tijekom tjedana koji su prethodili audijenciji, pacijenti bolnice zapisivali su svoje misli za Papu.

Košara s ovim porukama bit će predana papi Franji na kraju audijencije.

G. Onesti je rekao: “Iskreno zahvaljujemo papi Franji na prilici za ovaj susret, jer izražavajući nam dobrodošlicu ovom prigodom, još jednom pokazuje svoju blizinu i naklonost ‘našoj’ Bolnici, potvrđujući nas u našoj predanosti.”

Izrazio je zahvalnost i “liječnicima, medicinskim sestrama i svom zdravstvenom osoblju koji ne mogu prisustvovati audijenciji jer su angažirani u bolničkoj službi koja nikada ne prestaje”.

Predsjednica je objasnila da kroz svoju službu “liječenja djece i mladih iz cijelog svijeta” “brinu za našu budućnost”.

Audijenciju će uživo prenositi Vatikanski mediji, a pratit će je Bambino Gesù na kanalima društvenih medija.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo susreo se s predsjednikom Sejšela – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo katakombe naziva znakom nade

Katoličke vijesti

Venecijanski patrijarh: Milosrđe u središtu Papinog posjeta – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti