Blagoslovljeni novi prostori uprave Caritasa Sisačke biskupije – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Blagoslovljeni novi prostori uprave Caritasa Sisačke biskupije – Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u petak, 17. svibnja prostore uprave Caritasa Sisačke biskupije. Sisačka biskupija ustupila Caritasu kuću u Strossmayerovoj ulici u Sisku za nove prostore, omogućivši im da nastavi s radom u adekvatnijim uvjetima.

Zbog povećanja obima posla i posebice broja korisnika, dosadašnja zgrada postala je premala za sve potrebe. Stoga se dio djelatnika morao preseliti na novu lokaciju. Ova promjena omogućit će Caritasu da učinkovitije odgovara na sve veće zahtjeve koji su se pojavili u posljednje vrijeme, a osobito nakon potresa.

U dosadašnjim prostorima na Trgu Vere Grozaj ostat će pučka kuhinja, skladište za podjelu humanitarne pomoći te socijalna služba i pružanje psihosocijalne pomoći. Novi prostori, bit će sjedište uprave i administrativnih djelatnosti Caritasa, ali i dom nekih novih projekata. Među planiranim aktivnostima za buduće razdoblje je između ostalog poludnevni boravak za starije i nemoćne osobe.

Svečanost blagoslova okupila je djelatnike, članove upravnog vijeća i druge goste. Na početku, biskup Košić je čestitao ravnateljici i djelatnicima na novom sjedištu iz kojeg će se koordinirati rad čitavog sisačkog Caritasa te im zaželio u radu obilje Božjeg blagoslova. Također, najavio je kako je pri kraju uređenje kuće za beskućnike u Petrinjskoj ulici u Sisku, koja bi trebala uskoro otvoriti svoja vrata, a također će biti dio djelatnosti ove ustanove.

Sve okupljene srdačno je pozdravila i ravnateljica Caritasa Kristina Radić. U svom obraćanju, Radić izrazila je duboku zahvalnost biskupu Košiću na ustupljenom prostoru, ističući kako će ova podrška značajno doprinijeti daljnjem radu i razvoju Caritasa i njegovih usluga. Poručila je i kako ova kuća simbolizira zajedničku predanost pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Blagoslov novih prostora označava važan korak naprijed za Caritas Sisačke biskupije, osiguravajući bolje uvjete za rad i pružanje pomoći sve većem broju korisnika te omogućuje Caritasu da nastavi svoju misiju promicanja ljubavi i brige za potrebite.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održan susret biskupa HBK-a s redovničkim poglavaricama i poglavarima – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Misa večere Gospodnje – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Vatrogasci proslavili blagdan svog zaštitnika – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti