Blagoslovljena obnovljena kapela Srca Isusova – Riječka nadbiskupija
Riječka nadbiskupija

Blagoslovljena obnovljena kapela Srca Isusova – Riječka nadbiskupija

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 7. lipnja, u Samostanu Sv. Vinka, Družbe sestara milosrdnica, Provincije Majke Dobroga Savjeta, riječki nadbiskup Mate Uzinić blagoslovio je obnovljenu kapelu Srca Isusova. Obnova kapele dio je proširenja Doma za studentice Sv. Vinko, koji djeluje u ovom samostanu te je kapela središnji dio ovog prostora.

Kapela je blagoslovljena tijekom euharisitijskog slavlja koje je predvodio riječki nadbiskup. U propovijedi je podsjetio na snažne riječi svetog Vinka Paulskog, koji je nalagao da “treba ostaviti molitvu, ostaviti Gospodina, da bismo krenuli u susret braći i sestrama. Ali upravo zato što smo tu, s Gospodinom, treba to uvijek ponovno činiti na bolji način.” Zaželio je da obnovljeni prostor u “sestrama i studenticama pomogne da mogu svjedočiti Božju ljubav” te da na mjestima života, djelovanja, studija mogu svjedočiti da ljubav kojom ih Krist ljubi po njima bude ljubav kojom ćete one ljubiti jedni druge i sve ljude.

Projekt obnovljene kapele osmislila je arhitektica Vera Klepej Turnšek, a umjetničke slike Srca Isusova, svetog Vinka Paulskog i svete Lujze de Marillac, te drveni križ, djelo su umjetnika Aleksandra Zvjagina. Praćenje i izvedbu obnove nadzirao je arhitekt Igor Rožić. Slavlju blagoslova nazočile su sestre milosrdnice, studentice Doma, članovi projektnog tima kao i brojni suradnici. Djelovanje ovog Doma, koji je usmjeren i studenticama slabijeg imovinskog statusa, podupire Hrvatski Caritas.

Objavljeno: 8. lipnja 2024.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Božićna večer u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Obraćenje, po uzoru na sv. Josipa, potrebno nam je na svim razinama. – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Prijave za 12. Susret hrvatske katoličke mladeži – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti