Blagdan sv. Marije de Mattias u Adelaideu
Biskupska konferencija

Blagdan sv. Marije de Mattias u Adelaideu

U nedjelju, 4. veljače 2024. hrvatska zajednica u Adelaideu u Australiji na poseban je način obilježila blagdan sv. Marije de Mattias, utemeljiteljice redovničke zajednice Klanjateljice Krvi Kristove, čije redovnice već desetljećima požrtvovno i predano djeluju među njima, objavljeno je na mrežnoj stranici Regije Zagreb klanjateljice.hr.

U crkvi su tom prigodom na štovanje izložene relikvije svete utemeljiteljice, i to prvog reda, a na svršetku mise udijeljen je blagoslov i pojedinačno čašćenje relikvija, u čemu su svi prisutni s izuzetnom pobožnošću i radošću sudjelovali.

Osim prigodnim pjesmama i himnima kojima je uljepšana sveta misa pod vodstvom zbora sv. Cecilije, molitvene zajednice Krvi Kristove i orguljaša Branka Lovrinova, zajednica je duhovno obogaćena čitanjem jednog od tri tisuće pisama koje je napisala sv. Marija de Mattias, a pročitala i kroz pjesmu približila s. Ljilja Muzić. Ona je ujedno za ovu priliku prigodno uredila oltarni prostor te napisala Molitvu vjernih. U znak zahvale Bogu za dar prisutnosti sestara Klanjateljica, molilo se za što skoriji oporavak s. Slavice Turčić, kao i za nova zvanja u ovoj redovničkoj zajednici. (kta)

Više fotografija…

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nikaragva: Biskupi Álvarez i Mora te drugi svećenici oslobođeni

Katoličke vijesti

Godina molitve uz prikladno duhovno štivo Kršćanske sadašnjosti

Katoličke vijesti

​​​​​​​Četrnaesti Dani Klišansko-konjičkih Hrvata u Beču

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti