Biskupija Virginije nudi pomoć oko pokopa nerođene bebe pronađene u jezeru
Europa

Biskupija Virginije nudi pomoć oko pokopa nerođene bebe pronađene u jezeru

Osoblje CNA, 15. ožujka 2024. / 17:05

Biskup Michael Burbidge iz biskupije Arlington, Virginia, ovaj je tjedan objavio da je njegova biskupija voljna pomoći s pokopom tijela nerođene bebe otkrivene u lokalnom jezeru.

Policija u Leesburgu, Virginia, objavio ovaj tjedan “otkriće preminulog fetusa u kasnom terminu u jezercu” oko 32 milja izvan Washingtona, DC

“Istraga se vodi s najvećom ozbiljnošću i osjetljivošću”, rekla je policija, a šefica policije u Leesburgu Thea Pirnat nazvala je otkriće “duboko tragičnom situacijom”.

U izjava na web stranici biskupije ArlingtonBurbidge je rekao da sam “s velikom tugom danas saznao za uznemirujuće otkriće tijela nerođene bebe koju je policija opisala kao ‘kasno rođeni fetus’, pronađenog u jezercu u Leesburgu.”

“Biskupija Arlington je dala do znanja da smo voljni pomoći s pravilnim pokopom i predajom posmrtnih ostataka”, rekao je Burbidge.

Biskup “poriva[d] vjernici biskupije i svi ljudi dobre volje da mi se pridruže u molitvi za djetetovu majku i za sve koji su upleteni u ovaj incident.”

Burbidge je rekao da biskupija Arlington “ohrabruje sve žene koje se nađu u neočekivanoj ili teškoj trudnoći da potraže pomoć” putem katoličkih dobrotvornih društava ili projekt Gabriel, grupa za podršku trudnoći.

Policija u Leesburgu nije odmah odgovorila na upit u petak o statusu istrage.

Burbidge, koji je postavljen za biskupa Arlingtona 2016., također je predsjednik Odbora Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država za aktivnosti u korist života.

Ova je priča ažurirana u petak, 15. ožujka, u 18:30 kako bi se pojasnilo da je biskupija Arlington ponudila pomoć u pokopu tijela djeteta.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predložena mjera o pobačaju u Arkansasu je ‘ekstremna’, ‘nesigurna’, upozoravaju kritičari

Katoličke vijesti

Novi film prikazuje priču o tome kako je mala crkva promijenila živote 77 udomljene djece

Katoličke vijesti

Više od 1 000 prolazi s euharistijom kroz središte Nashvillea do povijesnih crkava

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti