Biskupi u Europskoj uniji dijele brige poljodjelaca
Biskupska konferencija

Biskupi u Europskoj uniji dijele brige poljodjelaca

Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) objavila je kako dijeli brige poljodjelaca glede budućnosti malih i srednjih poljoprivrednih gospodarstava, objavio je u utorak 30. siječnja Kathpress, prenosi IKA.

Mnogi poljodjelci koji ovih dana prosvjeduju u zemljama članicama EU osjećaju se ugroženima u svojoj egzistenciji. Europski biskupi stoga se žele zauzeti da se omogući održiv agrarni sustav i sigurna budućnost poljodjelaca, priopćio je COMECE.

Poljoprivredni sektor ima središnju ulogu u opskrbi europskih gađana visoko kvalitetnim proizvodima koje si mogu priuštiti, poručili su biskupi. Istodobno, naglasili su, poljodjelci daju važan doprinos njezi okoliša.

Poljodjelci su danas suočeni s relativno niskim primanjima i dugim radnim vremenom, naglašava COMECE. Visoko konkurentna tržišta, visoke cijene energenata, inflacija, rastuća nesigurnost uslijed klimatskih promjena i prevelika regulacija dodatno ih opterećuju. Stoga nije neobično što broj poljodjelaca u EU neprestano pada, naglasili su europski biskupi.

Ističu kako je poznato da poljodjelcima njihov poziv znači više od pukog posla, prirastao im je k srcu i dio je njihova identiteta, podsjeća COMECE. Europski biskupi uvjereni su da se samo pažljivim slušanjem i iskrenim dijalogom može ostvariti bolje razumijevanje za potrebe seljaka.

Biskupi stoga pozdravljaju razmjenu između EU i predstavnika agrara. COMECE poziva one koji donose političke odluke da u središte svih razmišljanja stave ljude, da razmisle o posljedicama za one kojih se te odluke izravno tiču i da u procese odlučivanja uključe sve skupine na koje se ono odnosi. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Patron i krizma u najmanjoj sarajevskoj župi

Katoličke vijesti

Sudan: Godina rata ostavila je zemlju bez sjemeništaraca

Katoličke vijesti

Papa: Svećenik ne hodi sam; valja isplesti mrežu bratskih odnosa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti