Biskup Tomislav Rogić primio vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri Šibenske biskupije.
Šibenska biskupija

Biskup Tomislav Rogić primio vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri Šibenske biskupije.

23. prosinca 2023.
BISKUPIJA, ISTAKNUTO
188 Views

Šibenski biskup Tomislav Rogić susreo se u Šibeniku, u subotu, 23. prosinca 2023. s vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri Šibenske biskupije.

Nazočne je pozdravila predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renata Azinović. Naglasila je da je važno zajedništvo vjeroučitelja pred Bogom, pred Crkvom i pred svijetom. Istaknula je da je to svjedočanstvo često „glasnije“ od svega što se radi u školama ili drugim mjestima. Pozdravila je nove vjeroučiteljice koje su odenedavno počele raditi u školama. Potaknula je okupljene da mole jedni za druge.

Vjeroučiteljica Tina Rožić je izrekla čestitku u ime svih vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri. Naglasila je potrebu radosti vjeroučitelja u njihovim životima. „Utjelovljeni Bog dolazi nam i danas u susret da nas ispuni radošću neba. Želi doprijeti do naših srdaca i biti izvor radosti. (…) Kada čovjeka ispuni Božja radost, život postaje lijep i ispunjen unatoč svim poteškoćama. To je dar Božića! Otvorimo se toj radosti i tako primimo milost radosti života (…)“, kazala je.

Biskup Tomislav Rogić zahvalio je na izrečenim čestitkama te izrazio radost zbog susreta. „U istini Božića pastiri, koji čuju pjesmu anđela, nose ono što jesu. U svojoj jednostavnosti žele upoznati Isusa. Želja za susretom pokreće ih naprijed. (…) Mi vjernici se u stvarnosti Božića ispitujemo kada smo bili pojedini lik iz prikaza Isusovog rođenja. Kao vjeroučitelji djeci i mladima pomoći da budu i pastiri i kraljevi. Kako u svojim traženjima ne bi odgovore počeli tražiti na krivim putevima, već u jaslicama (…)“, rekao je biskup. Zaželio je vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri da ih nosi, tješi i motivira radost Božića. Svakom je sudioniku za uspomenu poklonio božićnu kuglu s prikazom jaslica iz šibenske katedrale.

Pogledajte jošBožićni susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih …VIDEO: Koncert prigodom “Proslave”

Povodom “Proslave”,  jedinstvenog šibenskog običaja kada  u ponoć u noći sa 17. na 18. prosinca …Caritas župe Vodice po šesnaesti puta darivao djecu „Obitelji 3+“ u Vodicama.

U pastoralnom centru župe Vodice, u subotu 16. prosinca – pred nedjelju Caritasa, upriličena je …

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Božićna poruka biskupa Tomislava Rogića

Katoličke vijesti

Blagoslov križa na Punti križa kod Skradina

Katoličke vijesti

Cvjetnica u Šibeniku: Biskup Rogić blagoslovio masline i predvodio misu u katedrali

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti