Biskup Sudar podijelio sakrament krizme u HKM Zűrich
Biskupska konferencija BiH

Biskup Sudar podijelio sakrament krizme u HKM Zűrich

U subotu, 1. lipnja 2024. biskup u miru mons. Pero Sudar u crkvi sv. Felixa i Regule u HKM Zűrich predvodio je svečano euharistijsko slavlje pod kojim je krizmao 67 pripravnika i pripravnica. Koncelebrirali su voditelj misije fra Ivan Prusina i fra Iko Skoko, a fra Goran Azinovć je bio liturgičar.

Kandidate je za sakrament potvrde tijekom školske godine pripremao fra Goran. Crkva je bila premala za sve sudionike slavlja euharistije pa su mnogi ostali vani. Nakon što su pozdravili biskupa Peru i darovali mu cvijeće, krizmanici su sudjelovali u misnim čitanjima, molitvi vjernika i prenošenju darova. Biskup Pero ohrabrio je krizmanike da obogaćeni darovima Duha Svetoga budu živi svjedoci svoje vjere, te da nastave izgrađivati svoj vjernički identitet.

Pjevane dijelove mise predvodio je Zbor mladih na čelu s orguljašicom Petrom Hrvačić.

Na kraju Mise jedna krizmanica zahvalila je biskupu Sudaru na dolasku, predvođenju svete mise te što im je podjelo sakrament potvrde. Zahvalila je i svima koji su ih pripremali za taj sakrament. Na kraju je uime HKM Zűrich fra Ivan zahvalio Bogu, biskupu Peri, roditeljima, fra Goranu i svima koji su sudjelovali u uređenu crkve ili na bilo koji način pridonijeli ovoj svečanoj proslavi.

Prije završnog blagoslova biskup Pero je zahvalio na pozivu, te pozvao sve nazočne da ne zaborave svoje zavičaje iz kojih su došli u Švicarsku. (kta/i.s.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sarajevo: Napretkov svečani uskrsni koncert

Katoličke vijesti

Pismo pape Franje župnicima cijelog svijeta

Katoličke vijesti

Objavljena ‘Nova crkvena pjesmarica’ u izdanju Kršćanske sadašnjosti

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti