​Biskup Radoš slavio misu u Caritasovom Dnevnom boravku djece „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu
Varaždinska biskupija

​Biskup Radoš slavio misu u Caritasovom Dnevnom boravku djece „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu

​Biskup Radoš slavio misu u Caritasovom Dnevnom boravku djece „Dr. Antun Bogdan“ u ČakovcuČAKOVEC, 18. 12. 2023.


Biskup Radoš susreo se s korisnicima, obiteljima, djelatnicima i volonterima Caritasovog Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu u ponedjeljak, 18. prosinca te s njima slavio misu.


Na misi su koncelebrirali generalni vikar Varaždinske biskupije i predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije vlč. Leonardo Šardi i biskupov tajnik vlč. Marko Domiter.

Na početku mise mons. Radoš rekao je kako će Gospodin sigurno doći nakon glasnog zaziva ulazne pjesme „Dođi, dođi nam Gospode“. „Posebno želimo da nam Bog svima podari ljubav, kako smo i pjevali. Dolazi onima koji ga ljube i koji ga trebaju“, poručio je.

U homiliji je istaknuo kako su najljepše one priče koje se vežu uz rođenje djeteta u obitelji te je tu napomenu povezao s Isusovim rođenjem te istaknuo kako bi Marija i Josip mogli ispričati najljepšu priču. „Kako nam Josip priča priču o Isusovom rođenju? On želi da osjetimo kako je ta priča ključni događaj našeg spasenja“, naglasio je biskup te tumačio događaj iz evanđeoskog odlomka u kojem se Josipu u snu ukazao anđeo.

Istaknuo je anđelove riječi Josipu: „Ne boj se“ te se obratio roditeljima djece koja su korisnici Dnevnog boravka „Dr. Antun Bogdan“. „Dragi roditelji, vjerujem da poput sv. Josipa imate puno neprospavanih noći, posebice kad je u pitanju ljubav prema djetetu. Od njegova rađanja, do dodatnih i neočekivanih teškoća koje se javljaju kroz život. Bog vam poručuje da se ne bojite teškoća. Bog vas voli jer ste njegovi prvi suradnici u podizanju tog djeteta. Puno je nepoznanica i prije i poslije rođenja, ali njih imamo svaki dan. Bog je onaj koji slaže stvari tako da se u nama rodi Bog, Emanuel, koji je s nama. Dragi roditelji, želim vam od srca da po vašoj djeci, kroz neprospavane noći, kroz sigurnost koju samo Bog može dati, da vam raste raspoloženje i uvjerenje koje je čvrsto i stvarno kao što su vaša djeca. Neka po vašoj djeci Bog ovog Božića uđe u vašu kuću, da osjetite da je s vama, odnosno s nama. Zahvalni smo Bogu što možemo u ovom trenutku doživjeti Božić koji nam dolazi u ovoj djeci i posebnoj obitelji koja zajedno hodi s Bogom. On uvijek daje potrebnu riječ i snagu da idete dalje“, poručio je mons. Radoš.

Na kraju mise ravnateljica Dnevnog boravka Kristina Novaković rekla je kako su u proteklih godinu dana uz pomoć ljudi otvorena srca nabavili novu opremu, usavršavali se u znaju i vještinama kako bi podigli svoje usluge i vještine na višu razinu. „2023. godinu možemo zaključiti s osjećajem ispunjenosti i duboke zahvalnosti. Hvala svima koji su nam pružali podršku“, poručila je Novaković. Dodala ja kako su njihovi korisnici, svojom jednostavnošću te puni radosti i iskrenosti, uvijek svjetlo na kraju dana. Zahvalila je roditeljima, volonterima i donatorima te svima koji ih podržavaju molitveno i djelatno. Svima je poželjela sretan Božić i svako dobro u novoj godini.

Biskup Radoš zahvalio je ravnateljici i djelatnicima na brizi i odgovornosti za djecu Dnevnog boravka te poželio blagoslovljen Božić korisnicima, njihovim obiteljima i djelatnicima. Zahvalio je i na prisutnosti i pomoći gradonačelnici grada Čakovca Ljerki Cividini te predstavnici Međimurske županije dr. sc. Sonji Tošić Grlač , pročelnici Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, koji na Caritasov dom gledaju kao kuću svjetla.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika


Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika misa za osobe s invaliditetom u varaždinskoj katedrali

Katoličke vijesti

​Josip Sarić zaređen za đakona u varaždinskoj katedrali

Katoličke vijesti

Božićni mjuzikl Katoličke osnovne škole Svete Uršule

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti