Biskup podijelio sakrament potvrde u župi sv. Petra i Pavla u Gvozdu – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Biskup podijelio sakrament potvrde u župi sv. Petra i Pavla u Gvozdu – Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić podijelio je na svetkovinu Presvetog Trojstva, u nedjelju, 26. svibnja 2024., sakrament potvrde u župi sv. Petra i Pavla u Gvozdu.

Sakrament je primilo 13 krizmanika – učenika 7. i 8. razreda Osnovne škole Gvozd. Misno slavlje je predvodio mons. Košić. Na početku slavlja, u ime krizmanika, roditelja, kumova i župne zajednice, dobrodošlicu biskupu izrekao je župnik fra Marko Hrgota. Osvrćući se na rečeno, biskup je uputio osobit pozdrav krizmanicima, podsjetivši ih kako je to slavlje jedan od najvažnijih događaja njihova života.

Ovogodišnje slavlje potvrde poklopilo se sa svetkovinom Presvetog Trojstva, stoga se biskup u homiliji posebice dotaknuo tog otajstva kršćanske vjere iz kojeg je izišla cijela povijest spasenja. Napomenuo je da se tom svetkovinom slavi temeljna istina vjere o Bogu koji je jedan u trima božanskim osobama – Ocu, Sinu i Duhu Svetomu. Dodao je kako i kršćanski život, od krštenja do smrti, nosi pečat vjere u Presveto Trojstvo.

Poseban naglasak mons. Košić je stavio na treću osobu Presvetog Trojstva – Duha Svetog kojeg krizmanici primaju u punini. Naglasio je kako je upravo on veza i ljubav Oca i Sina. Upravo zbog tog savršenog zajedništva Oca, Sina i Duha Svetoga, „najljepša definicija“ Boga jest Ljubav! Tu sliku usporedio je sa slikom današnjih obitelji.

Na samom kraju homilije rekao je krizmanicima da Božja ljubav prema njima traži da je pretvore u njihovo „za“ druge, njihove bližnje.

Na kraju slavlja predstavnica krizmanika Helena Blagojević zahvalila je biskupu u ime krizmanika na podjeli sakramenta potvrde. Biskupu su u znak zahvalnosti uručeni i darovi, među kojima posebnu važnost ima slika koju je naslikala krizmanica Martina Tomić.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Započeo 6. Mladifest Hrvatska – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Održan Svećenički dan – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Potpisan ugovor o suradnji na projektu buduće Katoličke gimnazije u Popovači – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti