Baš na vrijeme za euharistijsko oživljavanje, Isus je na velikom platnu
Kršćanski život

Baš na vrijeme za euharistijsko oživljavanje, Isus je na velikom platnu

‘Isus žeđa’ je film koji je potreban našem svijetu, posebno u ovo vrijeme euharistijskog oživljavanja. Stavite ga u svoj kalendar za 4., 5. ili 6. lipnja!

Kada razmišljamo o zvijezdama koje bi se mogle pojaviti na filmskom platnu, većina nas ne bi očekivala vidjeti Isusa na užem popisu. Ali to je ono što nam ide na put s uzbudljivim i lijepim novim filmom, Isus žeđa, koja govori o snazi ​​svete Euharistije koja mijenja život. Ne možemo zamisliti ništa bolje za gledanje tijekom ove godine euharistijskog oživljavanja!

Isus žeđa: čudo euharistijedugometražni je dokumentarac izvršnog producenta Deacona Stevea Greca i producenata Jamesa Wahlberga i Tima Moriartyja. Poziva gledatelje na globalno putovanje kako bi razumjeli transformativnu snagu Euharistije.

Uključujući se u dijalog s istaknutim katoličkim ličnostima, Isus žeđa istražuje biblijsko podrijetlo euharistije i dijeli osobne priče pojedinaca čije je živote preobrazio Presveti sakrament.

Trailer možete pogledati ovdje:

Ne možemo smisliti aktualniju i potrebniju temu za jedan nacionalni film. Katolička crkva uči da je euharistija stvarna Božja prisutnost s čovječanstvom, ali samo jedna trećina prakticirajućih katolika u SAD-u vjeruje u Isusa Krista u euharistiji kao više od simbola.

“To nije samo simbol; to je sam Isus”, rekao je Tim Moriarty, redatelj filma. “Ovaj film je osmišljen kako bi zapalio tu spoznaju u srcima onih koji ga gledaju.”

Vrijeme je za veću, glasniju poruku o ovoj središnjoj istini katoličke vjere.

“Katolička crkva je u krizi s izvješćem da samo jedan od četiri katolika posjećuje tjednu misu”, rekao je đakon Steve Greco, izvršni producent. „Ako je Euharistija doista Isus, onda moramo stvoriti priliku za obrazovanje, poziv i nadahnuće za izgubljene da se vrate Bogu koji je istinski prisutan u svakom svetohraništu diljem svijeta.“

Kako izgleda ta vrsta edukacije, poziva i inspiracije? Pa, sjajno mjesto za početak je odlazak u razgledavanje Isus žeđa!

Zvjezdana postava likova uključuje katoličke stručnjake poput dr. Scotta Hahna; Curtis Martin iz FOCUS Catholic; Fr. Robert Spitzer, SJ; s. Briege McKenna, OSC; biskup Andrew Cozzens; Eduardo Verástegui; Sestre života; i mnogo drugih glasova koji govore s ljubavlju za našeg Gospodina u Euharistiji.

Ovdje možete vidjeti djelić uloge s. Briege u filmu:

Istraživanje filma nedvojbeno jasno pokazuje da Euharistija nije samo simbol, već da je to doista sam Isus Krist — koji žarko želi ugasiti našu duhovnu žeđ svojom bezgraničnom ljubavlju.

“Euharistija je promijenila moj život, a mi želimo da ovaj film promijeni živote”, rekao je James Wahlberg, producent. “Kao redatelj, vidio sam snagu pripovijedanja koje može promijeniti živote, a ovdje imamo najveću ljubavnu priču svih vremena.”

Potaknuo je katolike da dovedu prijatelje i voljene da pogledaju film: „Možda neki od vaših voljenih nisu spremni vratiti se na misu, ali će biti spremni pogledati naš film. Potičem vjerne katolike na odvažnost u svjedočenju i pozivam one koji su blizu, a posebno one daleko, da dođu u kino 4., 5. i 6. lipnja.”

Wahlberg je podijelio svoj san da će film potaknuti veliki val euharistijskog klanjanja i molitve:

“Ne mogu zamisliti ništa bolje od pune kinematografske dvorane i onda župnika i svećenika koji otvaraju svoje crkve za euharistijsko klanjanje. Ovo je susret s Isusom koji traži svako ljudsko srce i čeka nas na svakom oltaru diljem svijeta.”

Film će biti prikazan u kinima diljem zemlje 4., 5. i 6. lipnja (na španjolskom) u 16:00 i 19:00 sati

Nadamo se da će dva termina prikazivanja učiniti film pristupačnijim obiteljima, školama i vjeronauku, a film uključuje i posebnu dodatnu značajku: Gospa od Guadalupe: Žena Euharistijekoju su proizveli Knights of Columbus.

Postoji nekoliko izvora dostupnih na web stranici filma koji su stvoreni na engleskom i španjolskom za župe, biskupije i službe. Posjetite JesusThirstsFilm.com kako biste preuzeli razglednice, letke, grafike društvenih medija i videozapise kako biste uključili svoju zajednicu vjere.

Ulaznice i popis kino lokacija koje sudjeluju bit će dostupni ovdje. Pridružite se razgovoru na društvenim medijima na #JesusThirstsFilm na Instagram, Facebook, xi YouTube.

Isus žeđa je film koji našem svijetu očajnički treba, posebno u ovo vrijeme euharistijskog oživljavanja. Stavite ga na svoj kalendar za 4., 5. ili 6. lipnja i radujte se vječnoj ljubavi koju Isus ima za svakoga od nas!

~
Ovaj članak sponzorira Isus žeđa

Snimka zaslona
Nacionalni euharistijski hodočasnici s biskupom Cozzensom

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sinodalnost je trenutak odluke, a ne nešto što će se dogoditi samo po sebi » Tekstovi

Katoličke vijesti

Resinodalizacija Crkve » Tekstovi

Katoličke vijesti

Kapelica Majke Božje Lurdske kraj mjesta Gornji Kuti » Tekstovi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti