Augustine Institute sa sjedištem u Denveru će se sljedećih mjeseci preseliti u područje St. Louisa
Svijet

Augustine Institute sa sjedištem u Denveru će se sljedećih mjeseci preseliti u područje St. Louisa

Institut Augustine objavio je 23. travnja da je kupio bivši Boeingov centar za vodstvo u blizini Florissanta i da će u nadolazećim mjesecima početi preseliti svoje sjedište u područje St. Louisa.

Institut pod vodstvom laika sa sjedištem u Denveru uključuje diplomsku školu koja nudi magisterij iz teologije, pastoralne teologije, biblijskih studija i katoličkog obrazovanja. Također objavljuje katehetske i sakramentalne pripravne materijale za odrasle i djecu, producira filmove i podcastove te stvara formirana.orgstreaming usluga s katoličkim sadržajem.

Institut je u priopćenju rekao da će promijeniti svoje poslovanje tijekom sljedećih nekoliko godina, sa svojim sjedištem i postdiplomskim teološkim fakultetom koji će se otvoriti u novom kampusu na vrijeme za jesenski semestar 2024. godine. Imanje od 284 hektara, smješteno u neinkorporiranom sjevernom okrugu St. Louis sjeverno od Florissanta i s pogledom na rijeku Missouri, nekoć je bilo u vlasništvu obitelji Desloge, a procjenitelj okruga St. Louis procijenio ga je na 28,8 milijuna dolara.

Preseljenje u područje St. Louisa nudi priliku za proširenje postdiplomske škole i “napredovanje naše misije pomaganja katolicima da razumiju, žive i dijele svoju vjeru”, rekao je predsjednik Tim Gray u izjavi. Novi objekt “preobrazit će rad Augustinova instituta dopuštajući nam da naš nastavni plan i program i resurse prenesemo izvan digitalnog sučelja, koje već doseže milijune diljem svijeta, u nacionalni centar za katoličke konferencije, duhovne vježbe, evangelizaciju i zajedništvo.”

Nadbiskup Mitchell Rozanski rekao je u izjavi da će Augustinov institut transformirati imanje u “glavni centar za novu evangelizaciju u Sjedinjenim Državama. Iskorištavanjem središnje lokacije St. Louisa, Augustinov institut može potaknuti novu eru suradnje s katoličkim organizacije diljem zemlje i pozvati više ljudi da se susretnu s Isusom Kristom i njegovom Crkvom.”

Institut je rekao da su već u tijeku planovi za prijenos postdiplomske škole u St. Louis i da je to dio višefaznog plana za pretvaranje imovine u centar za evangelizaciju u službi crkve. Institut je također rekao da će nuditi konferencije i vježbe te biti domaćin događanja za druge apostolate i službe.

Fr. Christopher Martin, vikar za župne misije i vitalnost nadbiskupije St. Louisa, rekao je da će kroz suradnju s Augustinovim institutom nadbiskupija moći pojačati svoje napore za evangelizaciju i učeništvo. “Veselimo se što ćemo iskoristiti njegovu široku lepezu postojećih izvora, istraživati ​​našu vjeru s njezinim renomiranim teolozima i uključiti se u praktičnu obuku u vlastitom dvorištu”, rekao je.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sveučilište Seton Hall imenuje novog predsjednika nakon što je bivši ravnatelj dao ostavku i tužio školu

Katoličke vijesti

Kardinal Lacunza pronađen živ u Panami

Katoličke vijesti

Izvješće: Američki katolici kažu da je ekološka pravda važna, ali većina nesvjesna Laudato Si’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti