Ansambl Kolbe nastupio na Humcu
Biskupska konferencija

Ansambl Kolbe nastupio na Humcu

Na poticaj fra Darija Dodiga, gvardijana samostana i župnika Župe sv. Ante na Humcu Ansambl Kolbe nastupio je u nedjelju 5. svibnja s mjuziklom „Tamo gdje je ljubav“, izvijestila je IKA.

Prije predstave sve je pozdravio domaćin fra Dario Dodig zaželjevši dobrodošlicu Ansamblu Kolbe na Humac. Publici se obratio i fra Vladimir Vidović, duhovnik Ansambla Kolbe koji je podsjetio da je Ansambl gostovao 2019. na Humcu s mjuziklom „Svetac svega svijeta“ te je zahvalio na pozivu i prilici da sada s drugim mjuziklom ponovno nastupaju. Objasnio je motivaciju i potrebu evangelizacije u ovom obliku i širenja Radosne vijesti i putem kazališne umjetnosti.

Mjuzikl govori o izazovima suvremene obitelji te kako na njih dati jasan i konkretan kršćanski odgovor. Mjuzikl predstavlja i veliki evangelizacijski poduhvat jer otvoreno, ponekad i brutalno iskreno, raskrinkava i prokazuje zlo u svim njegovim zavodljivostima te govori o važnosti obiteljskog i duhovnog života s Bogom.

Premijera mjuzikla „Tamo gdje je ljubav“ bila je u rujnu 2023. u dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu.

Libreto su napisali Marijana Nola i Robert Bošković na temelju dramskog teksta Obitelj – u sjeni Tvojih krila autorice Larise Kramer, režiju potpisuje Robert Bošković, glazbu Iva i Maks Bardun, a koreografiju Rebeka Čuljak.

Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti jer zauzetim djelovanjem u stvaranju mjuzikala komunicira vrlo jasne kršćanske, evanđeoske, ali i univerzalne poruke kojima svjedoče o svome evangelizacijskom poslanju.

Nove izvedbe mjuzikla „Tamo gdje je ljubav“ bit će 20. i 21. svibnja u Dvorani sv. Franje. Predviđeno je i gostovanje u Virovitici 15. lipnja. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Izabrano novo vijeće u mjesnom bratstvu OFS Fojnica

Katoličke vijesti

HKZ Balingen i Ebingen skupile devet tisuća eura za pučku kuhinju na Svetom Duhu u Zagrebu

Katoličke vijesti

Blagoslovljene postaje Križnoga puta u dvorištu samostana sv. Franje u Bijelome Polju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti