3 vrijedne lekcije koje sam naučio od svoje mame
Kršćanski život

3 vrijedne lekcije koje sam naučio od svoje mame

U duhu cijenjenja mama, evo tri lekcije koje sam naučila od svoje mame i koje pokušavam unijeti u svoje majčinstvo.

Prije nego što sam postala mama, imala sam svakakva mišljenja o tome kakva bih bila u toj ulozi. A sad kad sam postala mama, mnogo je toga nestalo i uzela sam ogroman komad skromne pite, jer sam otišla naprijed i učinila gotovo sve što sam bila sigurna da nikad neću učiniti!

Dobra stvar u vezi s ovim poniznim iskustvom (osim što mi je smanjio ego, ha!) je to što sam puno više cijenio vlastitu majku. Nisam uistinu shvaćao žrtve koje je podnijela sve dok nisam dobio svoju djecu. Sada shvaćam koliko je davala sve od sebe u raznim izazovnim okolnostima!

U duhu cijenjenja majki i načina na koji one polažu živote za svoje obitelji, evo tri lekcije koje sam naučila od vlastite mame i koje pokušavam unijeti u svoje majčinstvo.

1
Topla dobrodošlica

Moja mama ima veliko srce za gostoprimstvo, a moji prijatelji su uvijek bili dobrodošli. Sjećam se da sam je jednom na koledžu nazvao da dovodim šest prijatelja za sat vremena… i stigli smo i vidjeli da ima spremnu večeru za sve nas! Sad kad sam i sama postala mama, cijenim kakav je veliki čin ljubavi biti tako gostoljubiv!

Njezin duh dobrodošlice nastavlja se širiti na moj život danas, u velikim i malim stvarima. Prije nekoliko mjeseci dogodio se mali električni požar u mojoj kući, a kada smo nekoliko dana bili bez struje u Čikaška zima, moji roditelji nisu oklijevali primiti moju obitelj u svoj dom. Uspjeli su me uvjeriti da su zapravo uživali u tome što je moje četvero bučne dječice okupiralo njihov prostor, a tu toplu dobrodošlicu ne uzimam zdravo za gotovo.

2
Držite se duha opraštanja

Poput većine tinejdžera, prošao sam kroz nervoznu fazu u srednjoj školi i na fakultetu. Ali nekako, bez obzira što sam rekla ili učinila, moja je mama uspjela to nikad ne shvatiti osobno. Moji tinejdžerski ispadi njoj su bili kao voda s pačjih leđa, ili je barem tako izgledalo!

Činilo se da se nekako nikad ne sjeća mrzovoljnih stvari koje sam rekao, i nikada nije zamjerila ni jednu jedinu minutu. Njezin duh da vrlo brzo oprašta nije lako vježbati, a to je svakako cilj za mene kao mamu.

3
Uvijek tražim načine pomoći

Kad god sam u nevolji, moja je mama na licu mjesta, spremna uskočiti i pomoći. Znam da mogu računati na nju da će učiniti sve što može.

Dok sada odgajam vlastitu djecu, mama mi pomaže na razne načine, uistinu mi pokazujući da je majčinstvo životni posao koji nikada ne prestaje. I kao mama, znam da bi tako trebalo biti, i moja mama mi pokazuje vrstu ljubavi i podrške koju želim dati svojoj djeci kroz njihov život.

ZELIE MARTIN
SVECI

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Materijali za Arhiđakonatski križni put mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Katoličke vijesti

Pedeset godina nizozemskog YWAM-a: od maraka do učeništva

Katoličke vijesti

Papa poziva na vojnu suzdržanost na Bliskom istoku

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti