100 klauzurnih samostana u Španjolskoj otvorit će svoja vrata za promicanje molitve tijekom korizme
Svijet

100 klauzurnih samostana u Španjolskoj otvorit će svoja vrata za promicanje molitve tijekom korizme

Djelatnici ACI Prensa, 14. veljače 2024. / 18:00 sati

Zaklada DeClausura u Španjolskoj pokrenula je kampanju za promicanje molitve tijekom liturgijskog vremena korizme s temom „Uspori. Stop. Moli” u sklopu Godina molitve proglasio papa Franjo.

Kako bi se ljudi približili Bogu tijekom korizme, blizu 100 samostana i klauzurnih samostana diljem Španjolske otvorit će vrata svojih crkava trećeg četvrtka korizme, 7. ožujka, u 19 sati.

Bit će to posebna prilika za vjernike da se pridruže zajedničkim molitvama raznih klauzurnih zajednica u gotovo svim španjolskim pokrajinama.

Među redovničkim redovima koji sudjeluju su klarise, franjevke začeća, karmelićanke starog obreda, karmelićanke s diskalcima, augustinke, klarise koletinke, cistercitke, brigetinke, benediktinke, kanonice, sestre pohođenja, dominikanke, mercedarijanke, jeronimitke i Comendadoras de Santiago.

Potpuni popis samostana i samostana koji sudjeluju u ovoj jedinstvenoj prilici možete pronaći na Web stranica Zaklade DeClausura.

Kako bi promovirala ovu inicijativu, Zaklada DeClausura proizvela je video u kojem članovi četiriju zajednica koje sudjeluju (benediktinci, augustinci, kamaldolci i cisterciti) mole Očenaš na svoj poseban način, predstavljajući više od 8 000 redovnika koji žive u klauzurnim zajednicama u Španjolska.

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Nicolás de Cárdenas

Nicolás de Cárdenas dopisnik je ACI Prensa iz Španjolske od srpnja 2022. U svojoj novinarskoj karijeri specijalizirao se za društveno-religijske teme, a radio je i za lokalne i međunarodne civilne udruge.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava 100 godina svećeničke formacije u Lesotu – Vatican News

Katoličke vijesti

Razmišljanje o Gospodnjem danu: Bog je ljubav

Katoličke vijesti

Predsjednik Tajvana pridružuje se papi Franji u pozivu na reguliranje umjetne inteligencije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti